HTML

A jószándékkal kikövezett út

Mivel van, akinek semmi sem jó...

Friss topikok

  • Adriette: Szoknya? :) (2010.02.05. 20:11) Gyors jótanácsok terheseknek
  • Adriette: Én alig voltam 3 kg, (a párom úgyszintén) anyám nem mert megfürdetni, mert félt, hogy összetör... ... (2010.02.05. 20:11) Ígéret
  • Adriette: A kenguru és a kendő keveréke: http://neobaby.hu/index.php?&lap=xarukmut&xxazon=1601 Jópofa ez is.... (2010.02.05. 08:59) Die Woche
  • Adriette: Az operaénekes barátnőm szerint ilyenkor Mozart kell neki, és ettől még statisztikailag is intelli... (2010.02.05. 08:54) Hehh
  • pokolmegjoszandek: Hát én is. :( Nem tudom, miért jó a természetnek, hogy halálra rémíti az embert... Utoljára 2008 k... (2010.02.03. 15:45) Almok

Linkblog

2011.03.14. 10:28 pokolmegjoszandek

Pszichológia

Egy ismerősöm fb-n linkelte a jól ismert babáját délutáni alvása alatt különböző ruhákba öltöztető és vicces kiegészítőkkel fotózó helsinki nő blogját.

Miután az egyik - szintén pszichológus végzettségű ismerősöm leírta a véleményemet...

XY: Hűű, nekem ez nagyon gáz... Szegény kislány. Még ha szépek is a képek, de azért akkor is kicsit beteg az anya.

... majd meg is magyarázta:

XY: Nekem azért gáz, mert elképzelem, hogy szegény kislányát, akinek nyugalmas pihenésre van szüksége, bizergálja, hogy rárakja a cuccokat, szemüveget, kezébe tegye a pecabotot, stb. Mi sem örülnénk, ha álmunkban ezeket csinálnák velünk.

... máris jöttek az okosok (természetesen dettó pszichológus végzettségűek):

Okos 1: Én úgy képzelem, hogy ahogy vele, körülötte gyengéden manipulál, még jót is tesz a babának, még álmában is biztosítva őt a közelségéről. Azok a babák, akik például állandóan a gondozó testén időznek, míg az a szavannát járja, vagy csak a konyhában sertepertél, kiegyensúlyozottak, rendben vannak és zavartalanul alszanak a mozgás ellenére. Sőt a limbikus rendszerük, amely a szeparációs szorongásért felelős, kifejezetten állandóan kapja a megerősítést, hogy nincsenek elhagyatva. Primátákként, tulképp az a legtermészetellenesebb, amikor utódainkat lerakjuk a kiságyba a szomszéd szobába.

Okos 2: persze, csak azért ez nem egy rögtönzés, hanem valszeg sokat kellett rajta gondolkodnia. akkor pedig hol volt az ő libidója?

Lehet, hogy bal lábbal keltem fel, de ezek kik?! Okos 1-et, primátaként (!), megkérném, hogy manipuláljon már gyengéden P. mellett, aki arra felébred, ha mogyorót roppantok el mellette és ha a gyerek üvöltve tiltakozna, járja már a szavannát egy kicsit; Okos 2-t pedig egyszerűen agyhullám figyelő gépezetre kötném, hogy ha másra gondol, mint P., ha vele van, megb*ssza az áram egy-két pillanatra.

Természetesen egyiküknek sincs saját gyereke, az okoskodás bezzeg megy.

És csodálkozunk, ha az a magyarok véleménye a pszichológusokról, ami.

Komolyan, ezek után legszívesebben hagynám az egész tovább képeződést és inkább a másik szakomra koncentrálnék... Ilyenek mellett akarok én labdába rúgni? Könyvmoly okoskák mellett, akik zéró saját élménnyel osztják az észt?

Eh...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pokolijoszandek.blog.hu/api/trackback/id/tr63393641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása