HTML

A jószándékkal kikövezett út

Mivel van, akinek semmi sem jó...

Friss topikok

  • Adriette: Szoknya? :) (2010.02.05. 20:11) Gyors jótanácsok terheseknek
  • Adriette: Én alig voltam 3 kg, (a párom úgyszintén) anyám nem mert megfürdetni, mert félt, hogy összetör... ... (2010.02.05. 20:11) Ígéret
  • Adriette: A kenguru és a kendő keveréke: http://neobaby.hu/index.php?&lap=xarukmut&xxazon=1601 Jópofa ez is.... (2010.02.05. 08:59) Die Woche
  • Adriette: Az operaénekes barátnőm szerint ilyenkor Mozart kell neki, és ettől még statisztikailag is intelli... (2010.02.05. 08:54) Hehh
  • pokolmegjoszandek: Hát én is. :( Nem tudom, miért jó a természetnek, hogy halálra rémíti az embert... Utoljára 2008 k... (2010.02.03. 15:45) Almok

Linkblog

2009.02.10. 21:43 pokolmegjoszandek

BBC - Apple pie

Délután elkaptam egy Ready Steady Cook-ot, ahol egy nagyon szimpi almás pite receptet láttam, holnap lehet meg is csinálom. Ímeíme:

For the apple pie

350g/12oz plain flour, plus extra for dusting
200g/7oz cold butter, cubed
1 free-range egg yolk
2-3 tbsp water, to bind
2 apples, peeled, cored and sliced
2 tbsp caster sugar
½ tsp ground cinnamon

For the cinnamon cream

200ml/7fl oz double cream
½ tsp ground cinnamon
1 tbsp icing sugar, plus extra for sprinkling

Method
1. Preheat the oven to 180C/350F/Gas 4.
2. For the pie, place the flour and 175g/6oz of the butter into a food processor and pulse until the mixture resembles breadcrumbs. Add the egg, then add just enough water, one tablespoon at a time, to bind the mixture. Blend briefly to bring the mixture together as a dough.
3. Tip the dough out onto a floured work surface and knead gently. Shape into a ball and roll out into a flat circle with the thickness of a pound coin. Place onto a baking sheet lined with greaseproof parchment.
4. Arrange the sliced apple on the pastry, leaving a 2.5cm/1in gap around the edges, then sprinkle over the caster sugar and cinnamon and dot with the remaining butter. Draw the edges of the pastry up to form a crust and pinch to hold in place. Bake for 8-10 minutes in the oven, or until the pastry is golden-brown and crisp.
5. For the cinnamon cream, whisk the cream together in a bowl with the cinnamon and icing sugar until soft peaks form when the whisk is removed.
6. Serve the apple pie with spoonfuls of the cinnamon cream and a sprinkle of icing sugar.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pokolijoszandek.blog.hu/api/trackback/id/tr833392904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása