Délután elkaptam egy Ready Steady Cook-ot, ahol egy nagyon szimpi almás pite receptet láttam, holnap lehet meg is csinálom. Ímeíme:
For the apple pie
350g/12oz plain flour, plus extra for dusting
200g/7oz cold butter, cubed
1 free-range egg yolk
2-3 tbsp water, to bind
2 apples, peeled, cored and sliced
2 tbsp caster sugar
½ tsp ground cinnamon
For the cinnamon cream
200ml/7fl oz double cream
½ tsp ground cinnamon
1 tbsp icing sugar, plus extra for sprinkling
Method
1. Preheat the oven to 180C/350F/Gas 4.
2.
For the pie, place the flour and 175g/6oz of the butter into a food
processor and pulse until the mixture resembles breadcrumbs. Add the
egg, then add just enough water, one tablespoon at a time, to bind the
mixture. Blend briefly to bring the mixture together as a dough.
3.
Tip the dough out onto a floured work surface and knead gently. Shape
into a ball and roll out into a flat circle with the thickness of a
pound coin. Place onto a baking sheet lined with greaseproof parchment.
4. Arrange the sliced apple on the pastry, leaving a 2.5cm/1in gap
around the edges, then sprinkle over the caster sugar and cinnamon and
dot with the remaining butter. Draw the edges of the pastry up to form
a crust and pinch to hold in place. Bake for 8-10 minutes in the oven,
or until the pastry is golden-brown and crisp.
5. For the cinnamon
cream, whisk the cream together in a bowl with the cinnamon and icing
sugar until soft peaks form when the whisk is removed.
6. Serve the apple pie with spoonfuls of the cinnamon cream and a sprinkle of icing sugar.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.